Розпорядження про звільнення в п’ятницю облрада надіслала Ігорю Матковському  – директору «Клінічного центру інфекційних хвороб» та Світлані Голодюк – директорці «Вінницького обласного клінічного медичного реабілітаційного центру ветеранів війни та радіаційного захисту населення».

Директора “Ендокринного диспансера” Пилипа Прудиуса залишили поки що в.о.

Нардепка з Вінниці Ірина Борзова так прокоментувала резонансні звільнення:

– Сумно і соромно, коли Вінницька обласна Рада приймає сумнівні рішення , тихо , без пояснень , щодо звільнення професіоналів у своїй справі у сфері медицини . В цій сфері політики і особистих інтересів не може бути. Під час війни!

Чим керується Вінницька обласна рада, звільняючи під час війни керівників лікарень, які є професіоналами своєї справи і розвивали медичні заклади у найважчі часи?

Сьогодні стало відомо про звільнення Матковського Ігоря Анатолійовича – з посади керівника «Клінічного центру інфекційних хвороб.

Голодюк Світлани Михайлівни – з посади директорки «Вінницького обласного клінічного медичного реабілітаційного центру ветеранів війни та радіаційного захисту населення».

Звільнили без пояснень.

Без обговорень.

Без комісій…


Хвиля обурень і серед громадськості. Громадські активісти та волонтери уже готуються стати на захист звільнених медиків.

Бо після майдану громадськість Вінниччини вимагала  у Вінницької ради призначати всіх керівників лише через конкурси, залучаючи громадськість.

І рада так робила. Попередніх скликань. А ось ця, склавши більшість із депутатів «Української стратегії Гройсмана» та «Батьківщини» вже вкотре ігнорує конкурси та попередні обговорення кандидатур керівників комунальних закладів області, перед призначенням.

Так було в культурі, з театрами. Так призначались керівники попередніх медзакладів.

Серед них, як ми уже писали, одіозні депутати забороненої партії регіонів, керівники і прихильники Януковича.

Чому так? Адже ці особи були звільнені з ганьбою після Майдану?

Невже колишній обласний прокурор, а нині голова Вінницької облради В.Соколовий не знає, хто відправляв тітушок на Майдан?! Хто входив у бандугрупування? Чи тепер на Вінниччині коаліція прокурорського-бандитських?

Є не менше запитань і стосовно новопризначених осіб на цю посаду. Редакціі повідомили, що серед них племінниця заступника голови облради та родичка нардепа від «Батьківщини»...

А що, в час війни, немає достойних медиків, які пройшли окопи? Стали інвалідами? Хіба ці люди не можуть керувати вінницькими лікарнями?

Вінниччина знає випадок, коли цілим універмагівським комплексом керував ветеран війни без ноги. І вивів цей заклад в найкращі в країні!

- Все більше і більше переконаємось, що цих наших депутатів, які поздавали всі здобутки Майдану, керівництво з роздутим штатом, енним числом заступників, сімейними кланами, треба гнати в три шиї, - обурюються громадські активісти, демобілізовані воїни, волонтери.

Детальніше про все - в газеті «33-й канал».

Каріна Маєвська