Тут здобуватимуть знання учні з вечірньої школи №24, яка припиняє діяльність у зв’язку з новим Законом України «Про освіту».Рішення про це прийняла сесія ВМР 23-го лютого…

Адже в новому Законі України «Про освіту» від вересня 2017 року, який дав старт реформуванню галузі, вечірня школа вилучена із переліку закладів середньої освіти. Разом з тим, зазначено, що заклади загальної середньої освіти можуть створювати у своєму складі класи з вечірньою формою навчання.

– Усі соціальні і юридичні гарантії для працівників школи будуть збережені», – розповіла директор департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

За інформацією департаменту освіти міської ради, мережа класів вечірньої школи №24 за останні п’ять років скоротилась на 4 класи, а кількість учнів зменшилась на 113 осіб. Так, у 2013 – 2014 роках у закладі було 18 класів, в яких навчалась 371 людина. Із них майже половина учнів – 159 осіб (9 класів) перебували в установах кримінально-виконавчої системи. А у 2017 – 2018 роках – 14 класів для 258 учнів. Із них 7 класів (це 110 учнів) перебувають в установах кримінально-виконавчої системи – Вінницькій виправній колонії №86 та при Вінницькій установі виконання покарань у Вінницькій області (№1).

Тому після цієї реформи з нового навчального року всі учні з розформованого закладу зможуть продовжити навчання у класах з вечірньою формою навчання, які будуть відкриті на базі школи №9. Навчання у ній здійснюється в одну зміну, тож є можливість налагодити навчальний процес у другу половину дня та вечірній час.

Також вчителі продовжуватимуть викладати в стінах двох установ кримінально-виконавчої системи. Всім працівникам вечірньої школи №24 буде запропонована робота в інших закладах освіти міста.