Ця тема вже обростає мемами та анекдотами. Адже третя поспіль знижка на заставу для судді-хабарника зрештою закінчиться тим, що держава, крім зарплати, доплачуватиме йому відмінусовані мільйони, – кажуть дотепники в мережі.

Як зазначають у суді, Апеляційна палата ВАКС розглянула скаргу сторони захисту на продовження арешту Князєва з можливістю зменшення застави.

Варто пригадати, що з урахуванням важкості скоєного злочину, прокуратура просила у суддів призначити більше ста мільйонів застави для Князєва, який, за інформацією розслідування, пішов на зговір з олігархом. щоб кинути тисячі обманутих вкладників банку, і виправдати злочинні дії останнього. Суд зупинився на 70 мільйонах. Але незабаром задовольнив клопотання адвокатів підсудного і зменшив суму застави до 55 мільйонів.

Але  адвокати подали чергову апеляційну скаргу. “За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу сторони захисту, зменшивши розмір застави до 45 млн гривень”, – сказано в повідомленні суду.

Також наголошується, що рішення не підлягає оскарженню.


Як ми уже повідомляли, 15 травня Князєв був спійманий на хабарі у розмірі 2,7 млн доларів. Він став найбільш високопоставленим чиновником України, якого затримали подібним чином.

Суспільство занепокоєне затягуванням справ з підозрюваними топчиновниками, протиправні дії яких вже доведені. Крім Князєва ще досі не покарано голову суду з Київщини Тандира, котрий напідпитку збив на смерть нацгвардійця на блок-посту. Складається враження, що сумнозвісні традиції українського корумпованого судочинства перетягуються в новостворені антикорупційні судові органи.