Але зайдіть туди і подивіться, що там ще залишилось… зі старовинних книг, ікон, начиння!

Коли я побачила виставлені фото моїх земляків із пограбованого храму, де мене хрестили і чотири покоління предків — мало не зупинилось серце!

Так сталось із тими, хто прийшов на першу службу у цей храм після того, як громада вирішила перейти до ПЦУ…

Як? Як же так можна – обікрасти дім Божий?! І хто — священник Олександр, який вчив Божим заповідям 30 років людей, куди несли пожертви всі, хто міг… котедж громада подарувала.

Виявляється, все, що було у храмі — від ікон до начиння — все священника….

А книгу обліку пожертв парафіян ну хтось десь подів!)))

– Він так, вибачте, перед іконами обманював, що навіть учасники церковного хору не витримали і прямо в очі заявили:

– Так як ми вірили вам 30 років, так зараз зневажаємо вас!

Уявляєте, що там творилось, що люди це казали тому, до кого ходили на сповіді?! Не уявляєте? То подивіться на цей шокуючий репортаж. Бо коли зек якийсь залазив в церкву і викрадав якусь ікону чи кошти — люди говорили про подвійний злочин — перед Богом і за земними законами.


А що скажете про ось таке святотатство руками ще вчорашнього настоятеля?

- Вкрадена більшість з необхідних атрибутів з вівтаря. Вас що — за ці 30 років, коли був попередній священник, не причащали, не хрестили, не вінчали, не відспівували ваших рідних? — розгублено запитав під час передачі храму новий священник ПЦУ Дмитро.

- Все тут було, і все робили по-християнськи, отче, по-християнськи хотіли і розійтись, повірили священнику, що залишився в МП… служив він тут до того, як документи виготовляли. А виходить, під приводом служб і ось це розкрадання храму відбувалось? – Обурена громада звернулась до поліції із заявою.

І знаєте, що далі? Лише в одній ТГ обкрадених храмів виявилось вісім! Священниками!

То, шановні люди, знайте! Ніколи не довіряйте священникам Московського патріархату, бо вони вже давно стали на шлях брехні, коли вибрали Кіріла. Що їм вчинити ось таке святотатство, незважаючи на те, що це великий гріх — бачите на конкретному прикладі!

Що це було — такий розгром для звіту московським кураторам, елементарна жадіб­ність, помста?

А де за цим святотатством Бог?

Як прокоментував це обкрадання Благочинний Олександр із ПЦУ:

– В храмі Божому моїх особистих є дві речі: туфлі та ризи. Все решта належить Богові. Хто в нього щось візьме, той за це відповідатиме не лише перед людьми, але й на суді Божому. Ще потрібні пояснення?

Ні, цих шарашників в рясах треба забороняти. Нічого доброго вони Україні не принесуть.

Тетяна Редько