У жовтні 2007 року відбулися зміни керівництва ДП “дитячий санаторій імені М.Коцюбинського”, який розташований за адресою місто Вінниця, вулиця Маяковського. Відразу у 2007-2008 році було відчужено три земельні ділянки на госпдворі. Все пройшло непомітно. Після цього починається процес відчудження 11293 кв. м. І вже 30 квітня 2010 року рішенням Вінницької міської ради було вилучено цю земельну ділянку із земель санаторію і внесенні зміни у план зонування міста Вінниці.

26 березня 2010 року ці земельні ділянки були передані приватним особам (депутатам, працівникам ВМР, тощо). З 2012 по 2014 роки тривали суди, які визнали, що директор не мав права одноосібно приймати рішення про відчуження і відмову від землі санаторію, а отже будуватися на цих землях не можна. А поки тривали суди на цих ділянках виросло 6 маєтків.


Санаторій працював сезонно і приймав на оздоровлення дітей у літній період 1200-1400 дітей. Вже у 2012 році виникла перша заборгованість по заробітній платі. У травні 2013 року розпочалися ремонтні роботи підготовки до відкриття сезону. Однак через кілька днів адміністрація повідомила, що санаторій відкриватися не буде, причини не пояснили,  сперлися на брак коштів хоча попереду був гарний літній сезон і санаторії міг відпрацювати борги.

У 2014 році санаторій також не відкрився і  адміністрація санаторію навіть не намагалася його відкрити для дітей або для біженців зі сходу, які конче потребували хоча б якогось житла. А тут були цегельні будиночки з усіма зручностями, велика ідеально обладнана усім необхідним для розміщення біженців територія. Та й держава могла оплачувати перебування біженців і могла погасити борги. Але керівництво  закладу це не цікавило: усе мало йти по  плану дерибану рекреаційної землі і перейти у приватні руки.

У 2017 році розпорядженням кабміну  усе майно санаторію було передано  у власність Вінницької територіальної громади: будівлі корпусів, їдальня, клуб, адміністративні будівлі. Однак і ВМР теж не зацікавлена в збережені санаторію, а тільки в його знищені і заволодінні землями, щоб передати їх у приватну власність. Бо саме з цього часу почалося суцільне знищення будівель.  Їх зумисні підпали і пограбування.

Го "Рада Майданів Вінничини" з 2017 року по цей час бореться за збереження санаторія.

Подивіться у що наші "великі" вінницькі господарники перетворили колись гарний дитячий санаторій.

Ольга Гандурська