Надзвичайно відважний, розумний Данило Нечай навічно залишився у народних піснях і легендах як народний улюбленець, вкритий невмирущою славою. Він загинув у нерівному бою з поляками, і козаки винесли тіло свого ватажка з палаючого містечка Красне у лютому 1651 року.

Днями у селах Черемошне і Красне влада і громадськість вшанували брацлавського полковника Данила Нечая, героя національно-визвольної війни проти Речі Посполитої, “правої руки” батька Хмеля, і козаків його полку. У заходах взяли участь представники ГО, молодіжних і козацьких осередків з Гнівані, Тиврова, Літина, Вінниці, шкіл і навчальних закладів області.

За ініціативи депутата Володимира Барцьося у Вінницькій обласній раді розглядається питання будівництва дороги-під’їзду до курган-могили Данила Нечая. Ця пам’ятка є унікальним і єдиним в області та одним із небагатьох в Україні справжнім місцем поховання українського полководця доби національно-визвольної війни української нації у XVII ст. під проводом Богдана Хмельницького. Вона занесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України і має статус пам’ятки історії національного значення.