27 вересня, у Всесвітній день туризму, більше сотні першачків зібрались на стадіоні коледжу.

– Ми організували фестиваль спортивного туризму, який до певної міри передбачає і військову підготовку, – наголосив Микола Поліщук, заступник директора ВТФК. – Молодь вчиться долати перешкоди, орієнтуватись на місцевості, жити у польових умовах і, головне, — у цей важкий для України час гартувати тіло і розум.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам’ять полеглих за нашу свободу і незалежність бійців, серед яких 11 випускників коледжу, в тому числі двоє членів турклубу “Меридіан” — Олексій Міхеєв і Вікторія Поліщук.

Змагання були видовищними, цікавими і мега крутими!Правильно встановити намет за 5 хвилин, розпалити багаття двома сірниками, переправитись через умовне “болото” з жердиною, перелетіти 3 м  на вертикальному маятнику, пройти по підвісній мотузці, знайти всі КП на маршруті і зробити електронні відмітки… Непрості були завдання! Втім, молодий ентузіазм і вказівки наставників допомагав студенським командам з усім справитись!

Спонсорувало турфест “Абрис” обласне відділення НОК. Учасники, які вибороли призові місця, отримали нагороди і сертифікати у магазин туристичного обладнання.

Апетитною нагородою для всіх присутніх став обід, який приготували на двох польових кухнях.

– Така смачнюща каша, що й язика з нею проковтнеш, як покуштуєш! – жартували студенти.

Турфест “Абрис”  у Вінницькому технічному фаховому коледжі буде проводитись щороку.

Ірина ЗОНОВА