Згідно рішенню обласного господарського суду, яке набрало законної сили 07.12.2017, одне з приватних підприємств Вінницького району зобов’язане повернути Вінницькій ОДА та обласному управлінню Держгеокадастру чотири земельні ділянки площею 9,4 га, які знаходяться на території Мізяківсько-Хутірської сільської ради Вінницького району за межами населеного пункту – повідомляє прес-служба Прокуратури у Вінницькій області..

Судовий позов подала прокуратура Вінницької області. Підприємство після закінчення у 2015 році договорів оренди землі не звернулося до органів державної влади щодо їх поновлення, не повернуло земельні ділянки та продовжувало їх використання для розробки кар’єру по добуванню цегельної сировини. Орендна плата не сплачувалась.

Прокуратурою забезпечено реальне виконання вказаного рішення суду і повернення Вінницькій обласній державній адміністрації та Головному управлінню Держгеокадастру у Вінницькій області підприємством ділянок загальною площею 9,4 га вартістю 26 млн грн за актами прийому-передачі.