Гроші зараз потрібніші нашим бійцям на фронті. А гроші до бюджету надійшли від вінничан-платників податків. Тому виділення величезних сум на другорядні потреби в той час, коли бійцям на фронті бракує озброєння, ліків та засобів захисту, недопустиме.

Однак, сьогодні, в день сесії Вінницької міської ради, жоден депутат не пройнявся вимогою пікетуючих. І, навіть не спробував підійти та пояснити свою позицію під час голосування за сумнівні і другорядні дороговартісні проекти влади міста. Хоча громадські активісти вказували на незрозумілу термінову заміну плитки на площі Шевченка, яку видали за реконструкцію. Хоча, насправді, покриття площі не викликало ніяких нарікань. Турбує людей і постійне здорожчання ремонту вулиці Батозької.

– Але останньою краплею стало виділення коштів на реставрацію пам’ятки архітектури місцевого значення особняк капітана Зоголенського по вулиці Магістратській, 66. На це виділено із бюджету 28 мільйонів 729 тисяч гривень, – розповідає вінницька блогерка та громадський активіст Людмила Перевознюк.

– У мене цілий список таких рішень місцевих депутатів. Але, даруйте, це все під час війни, коли в хлопців на передовій немає якісних турнікетів і через це їх привозять у Вінницю на щиті, це вже не просто марнотратство. Це уже мародерство. Бо всі знають про будівельні афери та відкати.

Сьогодні вінницькі активісти звертаються до всіх жителів громади підтримати їхні вимоги, бо від цього залежить багато в чому безпека наших воїнів на фронті. А це ваші сини, дочки, батьки, дідусі та друзі. Приходьте під міськраду і вимагайте, щоб ваші податки йшли на ЗСУ, на захист бійців. Їхні життя значно важливіші за оновлення пам’ятки архітектури, яке може почекати до Перемоги.

Анатолій Жучинський