Люди обурені, що під час війни голова облради одноосібно прийняв таке рішення.

Протестуючі вимагають від влади поважати його думку і негайно переукласти контракт з Матковським:

– Я розумію, що наш центр – це велика територія, багато приміщень. Це для багатьох дуже ласий шматок. А хто зараз забудовує Вінницю – всім відомо. На мою думку оце і є причина. Але так не можна. Бо таким чином знищується наша медицина. Ігор Матковський професіонал, сучасна людина, розумний керівник. З ним наш колектив, по-суті, зробив центр одним з найкращих медичних закладів області. Ми розвиваємось. Освоюємо нові медичні професії, нові методики лікування.

У нас реально безкоштовне медичне обслуговування. Від рентгену – до паперових рушників. Пацієнти з нами також тут протестують. Прийшли громадські активісти. І ми звідси не підемо, поки нам не повернуть керівника, з яким ми хочемо і будемо працювати.

А стосовно аргументу, що він, можливо, щось там продав не так, то це просто смішно. Скільки у нас працівників самоврядування з доведеними корупційними порушеннями продовжують працювати і відбуваються мізерними штрафами? Багато. А тут ніби, можливо… Хоча минулого року у нас був аудит і жодних зауважень до керівництва не було. Тому ми вважаємо, що голова облради перевищив свої повноваження і мусить негайно виправити цю ситуацію, – розповіла учасниця протесту старший лікар-інфекціоніст Тамара Дубчик. – Бо я навіть не уявляю, як працювати з іншим керівником і так вважає увесь колектив.

Сам Ігор Матковський був запрошений групою депутатів на сесію обласної ради. Чим закінчиться протистояння колективу центру інфекційних хвороб і керівництвом обласної ради поки що невідомо. Хоча поступає інформація, що на сесії дуже жарко. Слідкуємо за інформацією.

Анатолій Жучинський