Країна-агресорка має намір збільшити військові витрати у 2024 році на 68% порівняно з поточним роком. Кремль заявив про таку необхідність з огляду на “гібридну війну”, яка нібито ведеться проти РФ.

Про це пише CNN. Зазначається, що Міністерство фінансів РФ представило проект бюджету на 2024 рік. Відомство пропонує виділити на “національну оборону” до 10,77 трлн рублів ($111,04 млрд).

“Очевидно, що таке підвищення абсолютно необхідне, тому що ми живемо в стані гібридної війни, ми продовжуємо “спеціальну військову операцію”. Я маю на увазі гібридну війну, яка ведеться проти нас. Аце потребує великих витрат”, – заявив прес-секретар російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков, коментуючи збільшення видатків на війну.

Водночас Міністр фінансів РФ Антон Сілуанов наголосив на першочерговому акценті бюджету на військових витратах для “перемоги” у війні, що її розвʼязала Росія.

“Структура бюджету показує, що основний акцент робиться на забезпечення нашої перемоги – армія, обороноздатність, Збройні сили, бійці – все необхідне для фронту, все необхідне для перемоги є в бюджеті. Це суттєве навантаження на наш бюджет. Але це безперечно наш пріоритет”, – сказав він.