За перші 8 місяців 2023 року до міського бюджету надійшло понад 1,6 мільйонів гривень туристичного збору, що відповідає близько 45 тисячам ночівель. Це більше за аналогічний період 2022 року, коли спостерігався сплеск заповненості готелів у перші тижні вторгнення.

Про це йшлося під час засідання Туристичної ради при Вінницькому міському голові. Крім того, обговорили заходи до нової Програми розвитку туризму, що охопить 2024-2026 роки.

Голова туристичної ради Андрій Очеретний зазначив, що попри виклики цьогорічний туристичний сезон можна назвати вдалим. Про це свідчать успішно проведені у місті заходи: Vinnytsia Wine Days у співпраці з місцевим бізнесом, Rallye Podillya, мистецький вікенд Ticket to the Sun, Пироговський пікнік, День поля та Дні європейської спадщини. Усі вони містили благодійну складову, і разом з проєктами Офісу туризму Вінниці зібрали понад 150 тисяч гривень на підтримку українських воїнів.

Нова програма розвитку туризму матиме ширше спрямування і буде комплекснішою – до неї увійде не тільки туристична промоція, але й просування Вінниці через інші аспекти: урбаністику, економіку, інновації тощо.