Росія за період повномасштабної війни з Україною розбомбила 37 військових підприємств, але наш оборонно-промисловий комплекс все одно зміг наростити обсяги виробництва зброї.

З такою заявою виступив глава Кабінету Міністрів Денис Шмигаль на Міжнародному форумі оборонних індустрійі. За словами прем’єр-міністра України, держава вже працює над проектами з відновлення підприємств.

Водночас Шмигаль заявив про щомісячне зростання виробництва зброї та техніки. Він натякнув Росії: “Хто посіяв вітер – той пожне бурю”.

За словами глави уряду, Україна працює над інтеграцією свого оборонно-промислового комплексу в промисловості країн-партнерів.

З цією метою створюються спільні підприємства та сервісні центри. На Форумі оголосили про декілька спільних з Україною проектів.

Як відомо, в рамках оборонного форуму, який ініціював у Києві президент України Володимир Зеленський, було озвучено кілька позитивних рішень щодо поглиблення партнерства з боку країн-союзниць.

Так, у Міноборони Чехії заявили про спільний флагманський проект – українську лінії виробництва чеських гвинтівок CZ BREN 2.

Водночас глава компанії Baykar (турецький “гігант” ринку зброї) уточнив, що в найближчі 1,5 року в Україні завершать будівництво першого заводу з виробництва безпілотників Bayraktar.