Його метою є популяризація сімейних цінностей української родини, поважного ставлення, виховання патріотизму та культури. Першим до громади звернувся зі сцени голова сільради Костянтин Літвінчук, який вручив подарунки подружнім парам, які довго прожили разом у злагоді та любові, виховали дітей, а деякі дочекалися онуків і правнуків, відмітили «срібне» та «золоте» весілля.

– Цьогоріч учасниками конкурсі стали молоді подружні пари:  Юлія та Іван Джаман з Кашперівки, Юлія та Дмитро Пікус  із Селища, Наталія і Олександр Луцюк  та  Юлія і Олександр Швець  з Вернигородка. Кожна пара розпочинала представлення своєї сім’ї з візитної картки, -розповіли у Козятинській РДА – Кожна пара обрала для себе свій власний стиль: романтичний, зворушливий або гумористичний. Потім чоловіки змагалися в конкурсі на кращу зачіску для донечки, шукали відбитки губ своїх половинок, жінки ж презентували коронні страви. Не обійшлось без апетитних тортиків, пиріжків та голубців. А заключним акордом конкурсної програми для молодих пар став показ, в якому чоловіки пригадали, як вони робили пропозицію руки та серця своїм коханим. Вийшло дуже зворушливо.

Оцінювали учасників  члени журі, до яких увійшли  перший заступник голови РДА Сергій  Прохоров,  перший заступник голови районної ради Анатолій Задорожнюк,  начальник відділу культури і туризму РДА Володимир Воронов та  спеціаліст сектору сім’ї, молоді та спорту Ольга Шклярська . За результатами  конкурсної програми титул «Молода сім’я 2018» отримало  подружжя  Наталія і Олександр Луцюк з Вернигородка. Приз «глядацьких симпатій»  –  Юлія та Іван Джаман  з Кашперівки і  Юлія та Дмитро Пікус  із Селища.

Всіх присутніх в залі вітали кращі представники аматорського мистецтва Козятинщини.