Ми вже писали про те, на Вінниччині співробітниками прокуратури та поліції викрито корупційну схему, у якій було задіяно низку лікарів однієї із центральних районних лікарень області та членів міжрайонної медико-соціальної експертної комісії. Згідно даної схеми, медики за попередньою змовою систематично вимагали та отримували неправомірну вигоду від мешканців області за надання групи інвалідності або продовження її.

Так, у понеділок, 26 лютого, при реалізації злочинних дій, викрито лікарів на отриманні хабара – 8 тис грн. – від мешканки області за продовження групи інвалідності її чоловіку. А вже наступного дня хабарникам слідчі оголосили підозри у вчиненні правопорушення. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомили нашому журналісту читачі, медиків-хабарників затримали у Козятині. Ось що розповіли нам очевидці тих подій на правах анонімності.

– Скарги на те, що у Козятинському МСЕК вимагають гроші за групи, були давно. Ланцюжки цієї корупційної схеми ведуть до головного лікаря, чиновників з райради і навіть одного із нардепів із Вінниччини. Вони про це все добре знали та покривали. Півроку тому про це навіть одне із місцевих видань писало. Але тоді жодних дій від відповідних органів не було. Очолює дану структуру Ірина С. веде вона себе зухвало із пацієнтами, має нову машину із салону, квартири та коштовності. У п’ятницю була нарада голови Вінницької ОДА у Козятині. Ще тоді Валерій Коровій хвалив район, називав його одним із перспективних на Вінниччині. І наголошував, що треба чесно працювати. Скоріш за все, вже тоді знали про те, що відбувається. Бо вже вранці у понеділок до кабінету головної лікарки МСЕК зайшла людина із конвертом. Після того забігли правоохоронці і закрили двері. Кажуть, що лікарка втратила свідомість, впала і розбила об батарею голову. Бачили як в неї ноги трусились. Коли жінка прийшла до тями, її повели до машини. Але знову вона впала. Все це було на території ЦРЛ. В результаті її відправили до реанімаційного відділення, вона досі там. Тобто міру запобіжного заходу їй обрати не можуть. Щодо інших співучасників цієї справи, то за них поки тиша.

Деталі цієї історії читайте у наступному номері видання “33-й канал”.

Валентина Лісова