Державну інспекторку митного поста «Дністер» пункту пропуску Могилів-Подільський – Отач затримали на хабарі. Жінка налагодила схему “відкатів” з тих, хто перетинав кордон.

Про це повідомляють у Вінницькій обласній прокуратурі.

Інспекторка виявляла у громадян кошти, сума яких перевищує дозволений ліміт, та вимагала “винагороду” за уникнення процедури декларування, а саме – 100 доларів США з кожних 10 тисяч доларів готівки, що перевищували ліміт.

Правоохоронці задокументували отримання хабаря на загальну суму 600 доларів США, після чого останню затримано. Судом підозрювану відсторонено від займаної посади та до неї застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 107,3 тис. грн.

Жінці повідомлено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за невчинення нею в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.