Як повідомляє Калинівська міськрада, підопічна стаціонарного відділення «Затишок», що у Новій Греблі Марія Удалова вже зв’язала два мішки теплих шкарпеток для українських військових.

«Хочу, щоб мої шкарпетки зігріли наших хлопців, коли їм буде холодно взимку, – каже бабуся. – Це все, що я можу для них зробити й роблю з любов’ю».

Марія Удалова народилася у сселі Писарівка Калинівського району. Однак життя закинуло жінку на довгі двадцять шість років у росію. Після одруження Марія переїхала на чужину, там влаштувалася на роботу на хлібокомбінат, народила двоє синів.

У 2001 році Марія Гаврилівна повернулася до рідного дому, щоб доглянути за старенькою мамою. Однак не знала і не відала жінка, що її старість буде самотньою. Після втрати двох синів та чоловіка у 68 років вона вперше потрапила до стаціонарного відділення «Затишок» у Нову Греблю. Надія про старість у родинному колі з’явилася разом із племінником, який відшукався у Вінниці та забрав родичку до своєї родини.

Однак опіка над літньою жінкою закінчилася після того, як діти племінника повиростали й за ними вже не потрібно було доглядати. Тому уже два місяці як Марія Гаврилівна знову оселилась у закладі для літніх «Затишок».

Повернулася до Нової Греблі з великим бажанням допомогти та підтримати українських захисників. Із собою жінка привезла клунки із нитками, з яких почала в’язати теплі шкарпетки. Коли запаси ниток закінчуються, майстриня розпускає старі в’язані речі й заготовляє нові нитки.

Кожну пару шкарпеток бабуся в’яже із любов’ю та добрими побажаннями для українських захисників. Жінка вірить, що вони не лише зігріватимуть, а й оберігатимуть наших Героїв.