Відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук» № 3297-IX від 09.08.2023 р. та рішення Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій на підставі подання конкурсної комісії, у 2023 році призначено 49 іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук. Серед іменних стипендіатів із університетів Вінницької області єдина стипендіатка з Вінницького національного аграрного університету – доктор економічних наук, професор, проректор з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності ВНАУ Інна ГОНЧАРУК, яка виконує наукову (науково-технічну) роботу: «Біоенергетичний рециклінг відходів у системі раціонального використання природних ресурсів та сталого розвитку сільського господарства і територіальних громад».

Претенденти на отримання Стипендії висуваються з числа вітчизняних молодих учених, які мають науковий ступінь доктора наук та збагатили науку визначними здобутками, проводять важливі фундаментальні та/або прикладні наукові дослідження, а також мають намір і змогу виконувати в Україні актуальну наукову (науково-технічну) роботу, зазначену в поданні. Конкурсна наукова (науково-технічна) робота повинна мати високий ступінь готовності й оцінюватися як потенційно видатне наукове досягнення, яке може бути завершене протягом року отримання Стипендії і вирішуватиме конкретні завдання, що відповідають інтересам і очікуванням громадян, територіальних громад, українського суспільства, Верховної Ради України, а також сприяють розвитку науки й суспільному прогресу, формуванню високого рівня національної безпеки і оборони України.

Вітаємо стипендіатів 2023 року і бажаємо міцного здоров’я, щастя, плідної роботи та успіхів у дослідженнях на благо України, задля нашої Перемоги!- повідомили у Вінницькому національному аграрному університеті