Іменинників було аж 11. Організатори святкового дійства розповідають, що традиція святкування колективних днів народжень з’явилась давно, адже мешканців пансіонату чимало – 217, відтак влаштовувати свята кожному персонально вдається не завжди.

– Ми дуже відповідально підходимо до такого святкового дійства – розповідає голова Ради трудового колективу та інструктор з трудотерапії Надія Олійник. – Адже таким чином, ми черговий раз можемо довести нашим мешканцям, що ми їх любимо, про них піклуємось та готові віддавати їм часточку нашого тепла. Є у нас чимало стареньких, які знаходяться в депресивному стані, а такі святкові вечори піднімають їм настрій. Окрім подарунків та смаколиків, приготовлених власними руками, даруємо іменинникам ще й святковий концерт. Постійно запрошуємо творчі колективи, волонтерів, благодійників. Сьогодні, наприклад, вітав наших іменинників благодійник Віктор Малиновський.

Керівництво пансіонату зауважує, що робить все можливе аби знешкодити негативний в Україні образ будинку пристарілих. Саме тому й називають себе пансіонатом та намагаються слідувати прикладу аналогічним закладам Європи.

– На жаль, у нас вкоренився негативний стереотип про будинки пристарілих, мовляв там залишають своїх батьків невдячні діти або ж сюди привозять бомжів. Ні, тут знаходяться люди з різними життєвими ситуаціями і якщо є випадки, коли нашого мешканця пансіонату недолюбили в минулому, ми цю любов даруємо йому зараз – каже Надія Олійник.

Якщо хтось має бажання виділити й від себе частинку тепла для жителів пансіонату, – його двері завжди відчинені.