Експерти називають внутрішні та зовнішні фактори, які можуть вплинути на ціни ПММ

З 1 липня 2023 року в Україні повернули всі акцизи на пальне та збільшили податок на додану вартість до 20%, тобто до довоєнного рівня. Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів Данило Гетьманцев сказав, що зменшення ПДВ було неправильним рішенням.

Крім того Україна наповнюється БУ-шними іномарками. Причому, сюди тягнуться дуже затратні 3 – 5 літрові авто “люкскласу”, які спалюють 20-25 літрів палива на 100 км. Від цих машин зараз європейці масово відмовляються і вони знаходять нових господарів у нас, оскільки митна політика по-суті, зараз сприятлива. Вулиці українських міст вже заставлені цим автомобільним ненажерливим парком, що ніде пройти., не те, що проїхати. Зрештою наш ринок пального перебуває у залежності від бойових дій. І левова частка ПММ іде на ЗСУ.

А зовнішні фактори очевидні. Вартість бареля нафти перейшла позначку в 100 доларів.І продовжує рости. Розпочата росією безпричинна війна проти України продовжує негативно впливати на світову економіку. А там, де нестабільність, там завжди зростають ціни.

Наразі у багатьох європейських країнах вартість літра високооктанового бензину сягає двох євро. Це наші 80 гривень. Тому прогнози експертів абсолютно реалістичні.