Закінчив 9-ть класів у рідному селі. Після закінчення школи вступив до Бершадської професійно-технічної школи, яку закінчив у 2005 році та здобув професію шофер-тракторист. У 2007 році Сергій втратив матір, а згодом і батька.

Сергій Григорович не зміг стояти осторонь і у квітні 2015 року був призваний по частковій мобілізації для проходження військової служби у Збройних Силах України. До липня 2016 року брав участь у проведенні антитерористичної операції на території нашої держави.

Після чого знову повернувся до цивільного життя. Проте не на довго…

Уже у квітні 2022 року знову одягнув військову форму та взяв зброю до рук. Сергій Григорович захищав Батьківщину у складі військової частини А4038 на посаді стрільця 1 стрілецького відділення 1 стрілецького взводу 3 стрілецької роти.

1 січня 2023 року в районі населеного пункту Красногорівка Донецької області під час штурму позицій його підрозділу противником, внаслідок мінометного обстрілу та стрілецького бою солдат Попик Сергій Григорович зник безвісти.

Це був його останній бій, так як 11 січня 2023 року, внаслідок відновлення позицій, було виявлено його тіло.

Похований Попик Сергій Григорович 15 січня 2023 року у селі Демидівка Гайсинського району.

Указом Президента України від 07 червня 2023 року Nº 320 солдата ПОПИКА Сергія Григоровича посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

Вічна памʼять Герою!

Гайсинська Районна Військова Адміністрація
Людмила Головашич