Вона звернулася до поліції, коли зрозуміла, що стала жертвою шахраїв.

Як повідомили в секторі комунікацій Головного управління Нацполіції в області, мешканці Чернігова близько двох місяців тому на одному із сайтів знайомств написав іноземець на ім’я Ерік. Він представився лікарем-хірургом, який нібито працює в Сирії.

“Між ними зав’язалося тісне спілкування, після чого чоловік повідомив українці,  що  хоче  виїхати з Сирії, але для цього йому потрібна фінансова допомога”, – зазначили в поліції.

Потерпіла погодилась допомогти і спочатку перерахувала понад 30 тис. гривень на невідомий рахунок. Після цього онлайн-друг знову попросив про допомогу: нібито йому потрібні гроші для купівлі авіаквитків та оформлення різноманітних документів для виїзду за кордон.


Загалом жінка перерахувала на невідомі банківські рахунки понад 2 млн гривень. За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Через війну в Україні фіксується аномальна активність шахраїв. З січня по серпень 2023 року правоохоронці відкрили біля 60 тисяч кримінальних проваджень за шахрайство.

Наприкінці вересня Державне бюро розслідувань заблокувало діяльність шахрайського кол-центру у Дніпрі. Аферисти займалися викраданням коштів із рахунків українців, які зараз працюють в Польщі. Правоохоронці закликають громадян уважно перевіряти сумнівні пропозиції стосовно власних фінансів.