Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини заявив член комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності Володимир Арешонков.

За його словами, поки в країні триває війна і частина українців на фронті боронять державу, то інша частина громадян не має права пиячити в закладах, порушуючи тим самим комендантську годину.

– Тому сьогодні наш комітет правоохоронної діяльності напрацьовує зміни до законодавства. Ми плануємо встановити кримінальну відповідальність за порушення. Це означає, що застосують не тільки штрафні санкції, а й значно суворіше покарання, – сказав він.

Член комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності не уточнив, яке саме може бути покарання, але щодо цього у парламенті триває дискусія, тож нардепи “рухаються в цьому напрямку”.

– Кримінальна відповідальність може бути використана проти посадових осіб, передусім тих, у власності кого перебувають ці заклади нічні: ресторани, казино, кафе і таке інше. Насамперед проти власників, а не проти відвідувачів, – пояснив він.

Водночас, самі ж відвідувачі мають дотримуватися “елементарної правової і людської культури”, додав він.