– Ми подали в суд на даму, яка спалила наш стріт-арт. Я серйозно кажу: поки вона не поверне грошей за те, що наробила, я не відступлю. Сума невелика, там згоріли два ведмеді та трамвайчик. Але я вважаю, що її потрібно покарати фінансово. Терпець урвався. Коли вони вперше спалили цих ведмедів (біля фірмового магазину Roshen на станції метро «Арсенальна» у Києві – авт.) – гаразд. Але трамвай став останньою краплею. Це ж вандалізм, – каже В’ячеслав Москалевський. – Це ті люди, які спиляли хрест на Андріївському, навіть не розуміючи, що це за хрест! З урахуванням того, що ця дама працює на всіляких товаришів, нехай вони і допоможуть їй матеріально.

Сама ж Аліса Виноградова поки що ніяк не відреагувала на заяву президента кондитерської корпорації.

Додамо, що у листопаді минулого року після спалення трамвайчика суд зобов’язав Алісу Виноградову до домашнього арешту у нічний час доби. Однак дівчина ще тоді заявила, що й надалі продовжуватиме свої акції. Тому вона спокійно їздила за кордон, зокрема у Ватикані наприкінці грудня намагалася викрасти фігурку Ісуса з різдвяного вертепу. Її день протримали у поліції і згодом відпустили до Києва. У столичній поліції журналісту тоді заявили, що про таку особу, як Виноградова, не знають і не будуть слідкувати за її діями. А коли 15 січня закінчився 60-денний домашній арешт Аліси, стало відомо, що підготовче судове засідання з даного провадження призначене на 15 березня через велику кількість справ у головуючого судді по справі Руслана Каленяка.

Два тижні тому гологруда Аліса знову «відзначилась» — роздяглася на Віденському балу, протестуючи проти приїзду Президента України Петра Порошенка. А днями вона знову оголилась, висловивши таким чином своє обурення тим, що охорона на вході в суд, де розглядалась справа по держзраді Януковича, вимагала від жінок, що входять, розстебнути верхній одяг. Таким чином була виявлена активістка Femen. Незабаром її відвезли у відділення поліції…

Вікторія Снігур
Фото Сергія Хіміча