За 1 мільйон 126 тисяч гривень планують зробити нову зупинку на вулиці Данила Галицького в напрямку до центра Вінниці. Тендер замовив департамент комунального господарства міськради. Переможцем обрали товариство «Агропродсоюз».

Підряднику доручили демонтажні роботи, влаштування покриття з ФЕМ та тактильних плит, асфальтування тротуару, монтаж павільйону та посів газонів.

За кошторисом сам павільйон коштує 173 тисячі гривень. Це уже традиційна для Вінниці скляна конструкція, висотою майже 2,5 метри. Скло зупинки буде тонованим, всередині є дві лави. Також поставлять інформаційне табло з маршрутною мережею транспорту. А перед зупинкою влаштують шість болардів (стовпів), які убезпечать людей на зупинці від автотранспорту.

За календарним планом, всі роботи мають виконати протягом жовтня 2023 року. Проте цією закупівлею зацікавилася Державна аудиторська служба України.

У цьому тендері аудитори виявили «ознаки порушення (порушень) законодавства у сфері публічних закупівель».


Серед знакових робіт «Агропродсоюзу» — паркан навколо Центрального парку Леонтовича за 4,4 мільйона гривень, влаштування кільцевої розв’язки на Коріатовичів за 12,8 мільйона гривень, завершення капремонту парку «Хімік» за 32,7 мільйона гривень та капремонт Меморіалу Визволення з перенесенням на цю територію Меморіалу Слави з площі Європейської за 10 мільйонів гривень.

З початку повномасштабної війни, департамент комунального господарства замовив капремонт 46 зупинок громадського транспорту, на загальну суму 15 мільйонів 444 тисячі гривень

За даними YouControl, фірма «Підприємство «Агропродсоюз» засноване у 2002 році, має 29 тисяч статутного капіталу та прописку у Вінниці. Директором та власником товариства є Юрій Студент, який крім цієї компанії має ще оформлений на себе ФОП.

Андрій Власенко