Президент України Володимир Зеленський висловив свої співчуття тим, чиї рідні загинули внаслідок вторгнення ісламських бойовиків ХАМАС на територію Ізраїлю. Про це він повідомив у своєму Telegram.

“Жахливі повідомлення з Ізраїлю. Мої співчуття всім, чиї рідні та близькі загинули від терористичної атаки. Віримо, що порядок буде відновлено й терористи будуть знищені”, — сказав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що не можна давати жодного шансу тероризму, адже він завжди є злочином не лише проти однієї країни чи його конкретних жертв, а проти людяності та всього світу.

“Хоч би хто використовував терор, це злочин проти світу. Хоч би хто спонсорував терор, це злочин проти світу”, — наголосив президент. – Світ повинен бути об’єднаним та солідарним для того, щоб тероризм ніколи та ніде не намагався підкорити чи зламати чиєсь життя.

Зеленський наголосив, що право Ізраїлю на захист не підлягає сумніву. Також повинні бути з’ясовані всі обставини атаки бойовиків для того, щоб світ знав та притягнув до відповідальності всіх, хто спонукав до нападу та допоміг в його організації.

Крім цього, президент попросив українців, які перебувають у зоні небезпеки, дотримуватися інструкцій сил безпеки та пильно стежити за інформацією.

“Будь ласка, бережіть себе! МЗС України та наше посольство в Ізраїлі готові допомогти в будь-якій ситуації. Створено оперативний штаб для допомоги українцям в Ізраїлі. Якщо ви потребуєте допомоги, будь ласка, невідкладно звертайтесь у будь-який спосіб, який вам доступний, до будь-якого нашого дипломатичного чи консульського представництва. Кожне життя має значення! Кожен прояв терору засуджуємо”, — додав Володимир Зеленський.

Президент України також повідомив, що наразі з’ясовується доля трьох громадян України в Ізраїлі, які могли ростраждати через напад терористів.

“Станом на зараз перевіряється інформація про можливу загибель однієї громадянки України та проводиться розшук двох наших громадян”, – сказав глава держави.

Зеленський зазначив, підтримується постійний звʼязок з українськими дипломатами, з розвідкою. Через загрозу українським громадянам, які перебувають в Ізраїлі, створено оперативний штаб при МЗС України.

“Будь ласка, дорогі українці, якщо ви перебуваєте в Ізраїлі, будьте максимально уважні. За будь-якої потреби, будь ласка, звертайтесь у наше посольство будь-яким доступним вам способом: Україна допоможе всім своїм людям, щоб не відбувалось”, – закликав Зеленський.