На Вінниччині судитимуть колишніх посадовців міжрегіонального управління та районного лісопідприємства, які завдали збитків лісовим ресурсам на понад 50 мільйонів гривень.
Через їх протиправні дії зрізали понад сім тисяч дерев різних порід на площі 14 га.

— Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2020 році тодішній виконувач обов’язків першого заступника начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства спільно з директором районного лісопідприємства надали дозволи на проведення незаконних рубок дерев у лісах Вінниччини, — зазначають у пресслужбі прокуратури Вінниччини. — Слідством задокументовано п’ять епізодів протиправної діяльності посадовців, яка спричинила шкоду державним інтересам у сфері охорони, відтворення, сталого і раціонального використання лісових ресурсів та суспільним інтересам на суму понад 50 млн грн.

У прокуратурі додають, що у разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку посадовцям загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

В ДБР повідомили, що обвинувальний акт у цій справі стосується керівника Могилів-Подільського лісгоспу, який без оцінки впливу на довкілля підписував дозволи на рубки лісу, а також посадовця Вінницького обласного управління, який незаконно погоджував відповідні лісорубні квитки.

Відзначають, що окрім збитків державі, була пошкодження екосистема лісу, на її відновлення може піти не один десяток років.