Батькам загиблого прикордонника Івана Крохмаля, разом з начальником  Південного регіонального управління Держприкордонслужби вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня .

Життя Івана обірвалося 31 січня у Бахмуті. Ворог поцілив у автомобіль, в якому знаходилися прикордонники. Всі загинули миттєво, а за кілька хвилин машина палала, немов смолоскип…

«Для всіх нас, для кожного українця, втрачати наших захисників надзвичайно боляче. За волю та незалежність України вони віддали найцінніше – власне життя, зробили неможливе, щоби зупинити ворога. Низький уклін вам, за сина, за Героя, якого ви виховали. Ми будемо завжди пам’ятати героїчні вчинки наших захисників. Наш святий обов’язок – пам’ятати та допомагати родинам, які втратили своїх рідних у цій війні. Ми всі – одна велика родина і ви завжди можете розраховувати на нас», – зазначив під час зустрічі начальник Південного регіонального управління Держприкордонслужби.


Рідні  пригадують, що Іван був надзвичайно порядним та добрим чоловіком, справжнім, вірним товаришем і побратимом. Він вмів порадити, підбадьорити, був справжнім у всьому. Похований Герой у с. Кантелина Вінницької області.

Указом Президента № 338/2023 від 19 червня 2023 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, військовослужбовця Могилів-Подільського прикордонного загону нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно.

Низький уклін та шана воїну-прикордоннику!

Низький уклін батькам, які виховують справжніх українців – патріотів своєї Держави!

Людмила Головашич