Представник ісламських бойовиків ХАМАС Халед Кадомі заявив, що військова операція є відповіддю на жорстокість, з якою стикалися палестинці протягом десятиліть. Про це він повідомив у коментарі катарському виданню Al Jazeera.

“Ми хочемо, щоб міжнародне співтовариство припинило злочини в секторі Гази проти палестинського народу, наших святих місць, таких як Аль-Акса. Усе це є причиною початку цієї битви”, — сказав Халед Кадомі.

За повідомленням видання “Детали”, бойовики ХАМАС викрали 35 ізраїльтян та перевезли їх до Сектору Гази. Зокрема, викрадених людей палестинці називають солдатами.

У представника ХАМАС запитали, чи бойовики брали в заручники солдатів та цивільних громадян Ізраїлю, проте він відповів, що вони є не заручниками, а військовополоненими. Крім цього, ізраїльських поселенців він назвав окупантами та загарбниками.

“Тож ситуація сьогодні — це війна проти загарбників”, — додав він. Здається, що цей сценарій вже був відпрацьваний терористами з РФ в Україні. Вини теж ішли визволяти “Бамбас, який дамбілі 8 лєт” і не шкодують для мирних громадян смертоносних ракет.

Речник ХАМАС Газі Хамад повідомив, що операція проти Ізраїлю є посланням арабським країнам, які намагаються нормалізувати відносини з Ізраїлем. Також Ізраїль він назвав ворожою державою, яку потрібно “зупинити”.

“Я думаю, що це ганебно для них. Я прошу всі арабські країни припинити зв’язок і розірвати відносини з Ізраїлем, оскільки це не держава, яка вірить у мир чи співіснування, чи вірить у добросусідство”, — заявив Газі Хамад.