Окрім приємного спілкування та екскурсії не обійшлось без презентів. Чиновники подарували власнику унікальної експозиції раритетну фотокамеру «Екран» 1961 року випуску.

– Ніколи не бачив стільки раритетних фотоапаратів в одному місці! Унікальний музей історії фотографії у Вінниці, справді вражає. Понад 50 експонатів – і хочеться дізнатися про кожен, адже багато з них у робочому стані! Тут презентовані також старовинні світлини та одні з перших проекторів. Зараз у колекції Андрія Карповича більше 300 фотоапаратів, але справжні ентузіасти ніколи не зупиняються. Тож я вирішив також поповнити експозицію музею, – каже Сергій Моргунов – Це любительська кінокамера «Екран» (1961р.в.) радянського виробництва, яка за використаними у ній технологіями була досить прогресивною на свій час», – зазначено в дописі.

Додамо, що Андрій Карпович – ортопед-травматолог, працює у Вінницькій обласній дитячій лікарні. Колекціонувати фототехніку почав шість років тому.

– Пішов її на ринок шукати. Там до мене підійшов дідусь, який продавав радянський плівковий фотоапарат ФЕД-5 (1979 року випуску, з олімпійською символікою). Віддав його за 15 гривень, і він став першим експонатом моєї колекції, – каже власник музею. – Серед інших моделей — «Ленинград», «Искра», «Кодак №2» 20-х років, ювілейні радянські камери, «Москва» різних моделей, «Горизонт», «Естафета», «Зоркий», «Комсомолец», «ФЕДи», «Момент» (копія перших Polaroid), «Фотокор» різних моделей, «Київ-5», аксесуари, тематичні книги та документи. Також маю панорамний фотоапарат ФТ-2. Найстаріший фотоапарат датується 1892 роком випуску: це форматна німецька камера. Але найціннішим я вважаю першу модель Leica 1930 року. Це перший масовий апарат, який здійснив революцію в фотографії.