Зустріч всеукраїнських лідерів опозиції, що пройшла днями в Києві одразу обросла чутками та конспірологічними версіями. Про це йдеться в статті авторитетного українського видання “Українська правда” – “50 відтінків опозиції, або Спроба об’єднатися без Саакашвілі”. 

Фігурує в резонансній інформації про початок реального об’днання демократичної опозиції і знаний на Вінниччині політик, народний депутат декльікох скликань Микола Катеринчук. Лідер Європейської партії, який декілька разів обирався на мажоритарному окрузі № 13, що на Вінниччині (Козятин, Хмільник, Калинівка).

Ось що пише про зустріч українське видання:

Близько п’ятої години вечора у вівторок до офісу “Європейської партії” на Печерську почали сходитися лідери опозиційних сил.

Зійтися на напівтаємну зустріч в офісі партії Миколи Катеринчука всіх попросив лідер “Громадянської позиції” Анатолій Гриценко. Саме він після видворення з України Саакашвілі взяв на себе роль ініціатора нових переговорів про спільну стратегію.

На заклик Гриценка відгукнулися, крім Катеринчука, “Рух нових сил”, який на зустрічі представляв Давид Сакварелідзе та “Демальянс”, від якого приїхали Василь Гацько і Мустафа Найєм.

Запрошували і лідерку “Батьківщини” Юлію Тимошенко, але вона відрядила на переговори депутата Сергія Власенка.

Фактично жоден з учасників зустрічі, з якими вдалося поговорити журналістам всеукраїнського видання “Українська правда”, не розповів про суть розмов на зустрічі в Катеринчука.

“На зустрічі лідери опозиційних партій обговорювали план спільних дій. Крапка”, – розповів УП ініціатор переговорів Анатолій Гриценко.

Приблизно таку ж відповідь журнадісти отримали і від Найєма, і від Катеринчука, і від Сакварелідзе.

“Ми домовилися поки нічого не коментувати. Я не можу порушити домовленість, щоб не ображати партнерів”, – пояснив Катеринчук.

У неофіційних розмовах учасники зустрічі пояснювали, що в середу, 14 лютого, має відбутися наступна розмова, до якої умовлено нічого не коментувати. За даними УП, ввечері у середу згадана зустріч закінчилася.

Як ми писали раніше, лідери партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко, та лідер Європейської партії Микола Катеринчук ще влітку почали процес об’єднання опозиції. Як бачимо системна робота в цьому напрямку продовжується.

На прохання нашого видання цю інформацію прокоментував голова обласного осередку Європейської партії України у Вінницькій області – відомий майданівець Павло Лесик.

Я не володію інформацією про перебіг перемовин між лідерами української опозиції, але повністю підтримую ці об’єднавчі процеси. Саме ці спільні дії, що зараз починаються на наших очах, відображають прагнення українців – отримати нарешті справжню українську, єдину, відповідальну владу, яка відображає не тільки сподівання людей, але й складається з фахівців своєї справи у всіх суспільно важливих аспектах життя країни.