Тепер він уже має наочне уявлення, що таке війсь­кове вторгнення сусідів-агресорів на територію його власної країни. А ми з цим живемо вже майже два роки. І пам’ятаємо всіх, хто радив нам змиритися і здатися без бою.

Нафталі Беннет прокоментував напад терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль. Він назвав події в країні «найжорсткішою подією з часів війни за незалежність».

«Це не війна Судного дня — це Судний день, помножений на 100, тому що тут ми говоримо про вбивства, систематичні вбивства немовлят, дів­чат, хлопчиків — речі, які важко терпіти. Ми ство­­­рили єврейську державу на цій землі, щоб захистити себе, і тепер настав час дати відсіч», — сказав він «12 каналу». Прикро, що цього всього політик не помітив свого часу в Україні.

Як пише The Times of Israel, Беннет також зауважив, що ізраїльтяни «повинні підняти голови… ми героїчні люди». Зрештою, як сказав Беннет, це війна проти Ірану — восьминіг, який «курує» ХАМАС, Ісламський джихад і «Хезболлу». Ось так і українці підняли голови проти рашистської агресії. І проти союзника іранського восьминога. Можливо, експрем’єр, як молодий політик, на це зважить у майбутньому.


«Коли ми стикаємося з іранським ворогом — ХАМАС, Ісламський джихад, «Хезболла», Іран — ми стикаємося з нацистською концепцією. Я не говорив цього в минулому. Я ніколи не думав, що вони прийдуть і будуть різати, перерізати горло дітям. Це тварини. Не ворог держави. Ми повинні ставитися до них, як до нацистів. Те, що ми зробили б з нацистами — зробити з ними», — наголосив Беннет. То чому українці мають ставитись до рашистів якось інакше?

Колишній прем’єр Ізраїлю додав, що «це найгірший період в історії держави», проте влада повинна використовувати неймовірну стійкість і енергію народу.

«У нас чудовий народ, і ми переможемо», — резюмував він.

Особливо, якщо об’єднаємо зусилля в боротьбі проти світового тероризму, який щедро фінансує московський союзник іранського восьминога. Хто там ще в Ізраїлі хоче «руського міра»?

Сергій Бойчук