Люди скаржаться, що дехто вже через цю біду розлучився із чоловіком, бо пропадав день і ніч там, інші програвали зарплату, позичали кошти у знайомих і брали кредити…

– Нещодавно у Тростянці вже була проблема із ігровим бізнесом, який заборонений в Україні. Тоді активісти та всі небайдужі добилися того, що була припинена діяльність грального центру «В мережі», – розповідають місцеві. — Але недавно нам стало відомо, що в центрі містечка, де знаходиться автовокзал, закрили магазин «Дитячі іграшки» і з’явилась більш прибуткова справа — державна лотерея «Спортлото», яка насправді є звичайнісіньким гральним бізнесом. Зрозуміло, що така ситуація нас непокоїть.

За словами громади, питання щодо закриття закладу обговорювалися більше місяця. Паралельно зібрали сотні підписів до Генеральної прокуратури з вимогою провести розслідування. Втім, до людей так і ніхто не дослухався. Саме через це 22 лютого мешканці райцентру понад чотири години перекривали трасу, вимагаючи ліквідувати зал ігрових автоматів. До них долучились представники «Автоєвросили» і «Національного корпусу».

– Нас попросили люди приїхати та підтримати їх. Це була попереджувальна акція. Водії із розумінням поставились до перекриття дороги, – каже представник Національного корпусу Сергій Трост. — На жаль, від влади до нас так і ніхто не вийшов. Були на місці представники поліції, які забезпечували громадський порядок. Ми відправили листи у відповідні інстанції. У них вимагаємо терміново припинити діяльність закладу. Встановити особу, яка організувала і проводить азартні ігри та притягнути її до відповідальності з конфіскацією грального обладнання. Крім того, просимо провести розслідування щодо бездіяльності службових осіб правоохоронних органів та фіскальної служби, які не забезпечили виконання Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» та притягнути їх до відповідальності. Якщо цього не буде виконано, то вже 2 березня ми вийдемо із безстроковою акцією протесту.

У прес-службі обласної поліції так прокоментували ситуацію:

– Щодо діяльності даного закладу, то протягом місяця до місцевого відділення поліції неодноразово надходили звернення від людей. Слідчо-оперативна група виїздила на місце, перевіряла всі документи та дозволи, порушень виявлено не було. Науковим дослідницьким центром експертним центром Вінниці засвідчується, що це не гральні автомати. Ми й надалі будемо відстежувати роботу цього закладу згідно із законодавством.

Записала Вікторія Снігур

Від редакції. До нас надходять багаточисленні прохання щодо грального бізнесу. Діти, дорослі підсідають на ці ігри і виносять з дому останнє. Тому просимо нардепів від Вінниччини призупинити в законному порядку цей бізнес.