“Це остання частина війни. Це не її середина. Першим етапом була окупація, потім зупинка наступу військ РФ та перехоплення ініціативи. Я думаю, що ми в останній частині. У нас багато побоювань, засобів, зброї, але ми в останній частині, найважчій”, – сказав Зеленський.

За словами військового експерта Селезньова, наразі дійсно триває третя фаза війни. Першою фазою, як пояснив він, було російське вторгнення, а другою – перехід українських сил в контрнаступ.

“І зараз третя фаза стабілізаційних дій, спрямована на те, щоб максимально зруйнувати ворожий військовий потенціал. Адже де-факто українська армія зараз реалізовує три важливі місії”, – пояснив він.

Перша місія, за словами експерта, руйнація бойового потенціалу армії РФ. Друга – збереження життя та здоров’я українських військових шляхом використання доступних ресурсів.

“Третя є похідною від попередніх двох – звільнення наших територій. Важливо, що звільнення територій шляхом втрати величезної кількості особового складу не є раціональним підходом. Раціональний підхід – це досягнути малими зусиллями максимальні результати”, – додав він.


Однак, на думку військово-політичного експерта групи "Інформаційний спротив" Коваленка, це ще не останній етап війни, а лише її середина.

"Може пролунає трохи цинічно, але я дивлюся на війну математично. Я дивлюсь на плацдарми, кількість військ, можливості та співвідношення сил та засобів. І, як на мене, найважча частина війни ще попереду. Це ще не найважча частина. Ми знаходимося десь посередині у найкращому випадку", - пояснив він.

За словами Ковальова, найважча частина війни, ймовірно, буде тоді, коли ЗСУ звільнять лівобережжя Херсонської області та Запорізьку область.

"А потім будуть знаходитися по лінії фронту з Донецькою та Луганською областю. І будемо вирішувати подальший хід дій щодо тимчасово окупованого Криму. Ось там розпочнеться найважча частина. Поки що ми посередині. Це особисто мій погляд", - резюмував експерт.