У Вінницькому медичному університеті прокоментували історію з «продажем» посади ректора

Вікторія Петрушенко допомогла силовикам викрити шахраїв, які обіцяли за 50 тисяч доларів вирішити питання призначення ректора

На сайті Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова оприлюднили офіційну інформацію ВНМУ щодо затримання організованого злочинного угруповання:

«За даними офіційних веб-сторінок Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань України, «викрито шахраїв які, прикриваючись гучними посадами, намагалися «заробити» на виборах ректора в одному з університетів Вінниччини».

Гучне викриття та проведення спеціальної операції стало можливим завдяки співпраці службовців СБУ та ДБР із професоркою Вікторією Петрушенко.

За даними ДБР, професорка Вікторія Петрушенко одразу проінформувала правоохоронців щодо наявності незаконного тиску.

Далі, як повідомляє Вікторія Петрушенко в своєму телеграм-каналі, «було проведено спецоперацію, філігранну бездоганність якої забезпечили дії СБУ та ДБР. Викривши злочинну мережу, правоохоронці почали вивчати всіх зацікавлених осіб».

«Адміністрація ВНМУ вітає проф. Вікторію Петрушенко, працівників СБУ та ДБР із вдало проведеними діями зі знешкодження затриманих осіб.

Адміністрація та Вчена Рада ВНМУ рішуче засуджують будь-які випадки шахрайства та спроби втрутитися в процес виборів ректора від зовнішніх і внутрішніх зацікавлених сторін», – зазначено в публікації.

Нагадаємо, 12 жовтня СБУ та ДБР повідомили, про затримання «антикорупціонерів», які «продавали» посаду ректора одного з Вінницьких університетів.