Керівник департаменту загальноєвропейського співробітництва міністерства закордонних справ РФ Микола Кобринець був знайдений мертвим у своєму готельному номері в районі Таксім, що в турецькому Стамбулі.

Турецький телеканал NTV: -Російський дипломат приїхав до Стамбула на зустріч послів. Колеги росіянина намагалися до нього додзвонитися після того, як той не прийшов на ранкову зустріч. Після цього співробітники готелю зайшли в номер Кобринця і знайшли його тіло.

За попередніми даними слідства, Кобринець помер від серцевого нападу. Його тіло доставили в морг для встановлення точної причини смерті.

Пресслужба МЗС РФ підтвердила дані про смерть Кобринця, однак не уточнила, що стало причиною.

У грудні 2016 року співробітник поліції Мевлют Алтинташ смертельно поранив посла Росії в Туреччині Андрія Карлова на фотовиставці в Анкарі. Пізніше його ліквідували на місці події.

Турецька прокуратура стверджувала, що за вбивством стояла мережа Гюлена, яка нібито прагнула погіршити відносини між Туреччиною і Росією. Дев’ять осіб були арештовані. Інші, в тому числі Гюлен, який живе у США, постали перед судом заочно.

У 2021 році у Туреччині п’ятеро осіб отримали довічний термін через вбивство посла Росії.