Поки телефонував друзям і до страхової, трасою їхала машина «Рено», яка в результаті зіткнулась з «ВАЗ-21099», що рухався з другорядної дороги. На місце події викликали «швидку допомогу» та патрульних. Коли медики на місці надавали допомогу потерпілим, із керуванням не впорався водій чорного «Мерседеса», що їхав з боку Калинівки.

Машина влетіла в «Citroen» та автомобіль «швидкої допомоги». Із останньої вилетіли люди та частина обладнання. Травми отримали дев’ять людей віком від 35 до 60 років. Це мешканці Вінниці, Тростянця та Вінницького району. Серед них — медики. Карета «швидкої допомоги» ремонту не підлягає. Разом із обладнанням – збитки на два мільйони гривень. Постраждалих госпіталізували у Вінницьку лікарню №2. Завідувач відділення реанімації та анестезіології лікарні швидкої допомоги Юрій Сурсаєв повідомив, що серед потерпілих троє були у важкому стані, але стабільні.

– Внаслідок первинної аварії постраждали люди. Коли бригада «швидкої допомоги» приїхала надавати їм допомогу, в цей натовп людей, який утворився, врізалася ще одна машина. Вона спичинила додаткові ушкодження, в тому числі співробітникам «швидкої допомоги». У них діагностовані забої тулуба, кінцівок і черепно-мозкові травми, – сказав він.

Того ранку була ожеледиця на дорозі. Це одна із причин зіткнення.

У понеділок наш кореспондент поїхав до лікарні, аби дізнатись подробиці. Головний лікар Олександр Фомін повідомив, що наразі у важкому стані перебуває одна людина. Троє його колег-медиків знаходяться у відділенні нейрохірургії. Серед них — молода жінка. За інших учасників пригоди Олександр Фомін сказав, що наразі в них психологічні травми, тому спілкуватись із ними не дозволив.

Водій чорного «Мерседеса» – син одного з колишніх голів райради Олександр. Він — студент Вінницького медичного університету. Проходив інтернатуру у відділенні травматології Вінницької міської лікарні №2. Госпіталізований до лікарні, де й працює. І став десятою жертвою аварії. Ось що розповіли на «гарячу лінію» видання очевидці аварії.

– Чому Олександр, травматолог за освітою, не кинувся надавати допомогу людям, а поїхав звідти? Він же давав клятву Гіппократа? Які у нього аналізи з наркодиспансера? Чому ліг у лікарню №2, де працює? – обурювались люди.

Журналіст зв’язався із татом Олександра – Юрієм. Ось що він нам розповів.

– Всі ми ходимо під Богом. Можу сказати, що проводиться розслідування, люди на лікуванні. Олександр давно за кермом, він обережний водій. Можете запитати у людей. Того ранку син їхав на роботу. Була сильна ожеледиця, дорога не посипана, ще й перешкода у русі. На льоду машина стає некерованою — сказав Юрій Олексійович. — Трапляється аварія, виїжджають медики, і їхнє завдання – надавати допомогу потерпілим. Поліція в першу чергу має виїхати і поставити табличку про те, що ДТП. Але ж такого не було. Крім того, дорожники повинні були посипати трасу сіллю. Нічого ж не зробили. Щодо звинувачень, що начебто Олександр як лікар не надавав допомогу, то я з ним говорив на цю тему. Після зіткнення на якусь мить він втратив свідомість. А коли отямився, автоматично приступив до надання допомоги тим, що лежали на носилках. Крім того, в Сашка брали аналізи у наркодиспансері, все нормально. Місце, де сталась аварія, якесь містичне. Там стільки людей загинуло… І ще й закритий поворот, видимість обмежена.

У прес-службі поліції ось як прокоментували дану ДТП.

– Інформація про те, що водій «Мерседес» покидав місце аварії, не відповідає дійсності. Визначення алкоголю у крові є обов’язковою умовою під час розслідування. Слідчим управлінням поліції відкрито кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху. За таке правопорушення передбачено до 8 років позбавлення волі.

Віталіна Трудько