– Я з дитинства щось творила. Думаю, що це в мене від бабусі, котра була швачкою-сомоучкою. Проте зараз і дня не можу прожити без творчості, – розповідає співрозмовниця.

Свої вироби залежать від пори року, бо майстриня використовує завжди підручні матеріали – засушені шкірки з апельсинів, сухоцвіти, шишки та безліч інших речей, що звичайній людині може здатися сміттям.

До творчості Віта Торохтій приступає лише тоді, коли вся хатня робота зроблена. Каже, що тоді зайві думки не відволікають.

– Приходжу у кімнату, обкладаюсь папером, намистинками, тканинами – і починається магія, – із захопленням розповідає хмільничанка.

Дівчина каже, що це не просто хобі – це захоплення усього її життя. Віта сповнена безліччю ідей, жартує , що у її голові завжди з’являються безліч ідей ,навіть під час занять спортом чи прибиранням удома.

– Коли йду в гості із своєю родиною, завжди до банальних грошей беру виріб, створений своїми руками. Так хочеться, щоб подарунок довго радував людей, дарував позитивні емоції. Особливо мені приємно ,коли я приходжу через кілька місяців, а букети з цукерок так і залишаються не з’їденими, бо їх пошкодували, – каже Віта.

32-річна Віта Торохтій виховують із чоловіком доньку. 11 Катя уже зараз відвідує гурток з паперопластики, працює у техніці квілінг та плете різні вироби із газет замість лози.

– Я дивлюсь на її роботи і моє серце завмирає: вона мене перевершить у майстерності. Це точно! – зауважує майстриня.

Віта Торохтій має безліч планів. Уже зараз вона не обмежується одним напрямком у творчості, а запросто може створити шедевр із старої коробки, листя та паперу – саме із цих матеріалів зроблено годинник на її робочому місці. Колеги дівчини, котра працює головним спеціалістом з екології та природних ресурсів управління АПР Хмільницької РДА уже добре знають про захоплення Віти Торохтій і частенько просять виготовити якусь цікавинку для подарунку. Віта ніколи не відмовляє, хоча і доводиться через це лягати спати далеко за північ, а вставати удосвіта.

– Не зупиняюсь на досягнутому, хочу, щоб кожен виріб був неповторним. А кожному створюю такий подарунок, який би хотіла отримати сама, – говорить дівчина та береться створювати черговий шедевр власноруч.

Наталя Міщук