– Ми з колегами з громадських організацій Вінниччини звернули увагу на декларацію про доходи полковника поліції — начальника Лівобережного відділення міста Вінниці Романа Андрущака. Річ у тому, що цей поважний правоохоронець задекларував у своїй власності квартиру площею близько 50 «квадратів», вартість якої зазначив у… 485 гривень, — розповів керівник ГО «Ревізія влади» Віталій Павловський. — Але це абсурд! Ще родина начальника задекларувала автомобіль «Форд Мондео» 2010 року випуску. Написали, що приблизна вартість близько 120 тисяч гривень. За даними автоекспертів та сайтів із продажу автомобілів, таке авто коштує в межах 250-350 тисяч гривень. Вдвічі дорожче! І це вказано у офіційній обов’язковій декларації про доходи — документі суворої звітності.

Ми намагались поспілкуватись із паном Андрущаком, аби з’ясувати ситуацію — можливо, помилка чи технічна описка. Втім, він категорично відмовився бодай щось пояснювати та проігнорував зустріч. Відправив за усіма роз’ясненнями до прес-служби поліції Вінниччини та інспекції з особового складу. Але і там відмахнулись від нас — мовляв, не уповноважені та не зобов’язані коментувати «особисті питання та життя» своїх співробітників… Мовляв, на це прокуратура чи НАЗК. Така у нас «відкрита для народу» поліція?

Наші колеги з Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» написали звернення з цього приводу до Генеральної прокуратури України, яка передала його до обласної прокуратури. Втім, результатів ще немає. Ми й надалі відслідковуватимемо декларації поліцейського керівництва Вінниччини.

У прес-службі обласної поліції пояснили, що не можуть коментувати ситуацію, бо не уповноважені перевіряти дані декларацій їхніх співробітників. А от у Лівобережному відділенні, яке й очолює вищевказаний полковник на наше намагання поспілкуватись із ним, відповідали, що «начальника не було і немає» або «звертайтесь у прийомний день»… Тож готові вислухати точку зору полковника Андрущака.