Ось що повідомив забудовник Володимир Хоменко:

«Корупція в законі!!! Або як Якушинецький голова громади обікрав родин 30 військових України!!! Корупція і закон – поняття протилежні, але не у ці часи, на сьогодні такі слова в більшості випадків нерозлучні. Українські чиновники під час війни відчули безкарність за бездіяння та розкрадання бюджетних коштів та перевищення службових повноважень! Але зараз не про політику, а саме про окремих чиновників, які обікрали родини військових України, обікрали побратимів, їхні сім’ї, їхніх дітей!!!

Нещодавно нами було виділено 8 квартир героям України та сім’ям загиблих Героїв! Усі вони отримали квартири, крім однієї, там наразі ДБР вирішує, хто з них більший «ГЕРОЙ» — місцевий воєнком чи голова ОВА Борзов С.С.?! Як на мене, то вони обидва «ГЕРОЇ»!!! Але їм ще далеко до селищного голови Якушинецької громади Романюка Василя Станіславовича, колишнього міліціонера, який таки добрався до корита. Пан голова і його ручна архітектор Томашевська Марина забрали у 30-ти Героїв України квартири, які ми анонсували після прийняття рішення депутатами про розробку детального плану забудови території та послідуючого рішення громади на громадських слуханнях, де громада сказала: — ТАК!!!

За увесь період розробки та погодження ДП, а це вже три роки, я виконав усі вимоги голови громади, проінвестувавши в громаду до 10 млн грн. Але усьому є свій край!!! Після того як сесія прийняла 2 бомбосховища у комунальну власність, які я побудував, визнавши їх комунальним, тобто хтось загубив, в даному випадку я більше 5 мільйонів, а вони знайшли…. ми зрозуміли, що це початок кінця!!!


На сьогодні замість надходжень інвестицій у громаду ТГ очікує ряд кримінальних справ через зловживання владою, підробкою рішень сесій та ряду порушень закону про містобудівну діяльність!!! Я думаю, більшість інвесторів задумається перед тим, як інвестувати у це ТГ!!! Але головне в цьому не порушення законів, які і так регулярно порушувалися головою та архітектором громади, а те, що через їхні порушення законів та бездіяльність військові, жінки та діти військових, наших Героїв не отримають очікуване житло!!!

Звісно, ми допомагали, допомагаємо і знайдемо інші варіанти, як підтримати наших захисників та їхні родини. Скільки ще має влада знущатися над бізнесом та людьми, не несучи жодного покарання? Спитаєте, чому корупція в законі?! Тому що вимагання, розкрадання бюджетних коштів через своїх підрядників та порушення законів – це КОРУПЦІЯ, а В ЗАКОНІ — тому що голова громади, який після виборів недоторканний, робить усе, що заманеться, прикриваючись системою з якої вийшов!

Здається, все «на ура» і зрозуміло.

Але ось що повідомив «33-му» голова Якушинецької ТГ:

– Пообіцяв воїнам неіснуючі квартири за 100 метрів від кладовища

Володимир Хоменко — забудовник, вимагає від Якушинецької сільської ради порушити законодавство, аби він якнайшвидше почав своє чергове будівництво.

Та ще й підло використовує воїнів та родини загиблих Героїв, аби вирішити свої бізнесові справи.

Він апелює тим, що Якушинецька сільська рада не дає дозвіл на зміну цільового призначення земельної ді­лянки під забудову, проте замовчує, що будувати квартири він зібрався на території санітарно-захисної зони кладовища.

Та ще й наголошує на тому, що пообіцяв там квартири родинам воїнів, тобто свідомо хоче наражати на небезпеку людей, будуючи житло у забороненій санітарно-захисній зоні Якушинецького кладовища.

Якщо ж Володимир Хоменко так хоче допомогти родинам військових, то чому б йому вже сьогодні не надати їм квартири у будинках, які він зараз зводить поблизу ТЦ «Метро»!

Там набагато краще місце для родин наших Героїв, ніж із виглядом на кладовище. І це можна зробити уже сьогодні, а не чекати на початок нового будівництва. Але ж він, прикриваючись допомогою воїнам, хоче прискорити незаконне на даний час будівництво.

І Володимиру Хоменку про це добре відомо, але він, напевно, вирішив, що якщо кричатиме про те, що із майже 2000 квартир хоче надати військовим 30, то це змусить усіх закрити очі на чинне законодавство України.

Тож чому поки що неможлива зміна цільового призначення ділянки?

На громадські слухання Володимир Хоменко надав недостовірні, тобто фактично підроблені документи зі зміненим розташуванням цвинтаря.

Коли це було виявлено, йому повідомили, що подальша реалізація проєкту можлива лише за умови зменшення санітарно-захисної зони кладовища відповідною структурою у м.Києві, адже сільська рада не має таких повноважень. Це зазначено у протоколі громадських слухань.

Після цього Хоменко вчергове надає до сільської ради документи із недостовірними даними, а саме — висновок Держпродспоживслужби, складений на основі протоколу ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М.Марзєєва», де було вказано, що цільове призначення ділянки змінено і забудова вже існує. Наразі ми чекаємо відповіді на запит щодо виправлення даних у документах.

Лише коли буде зменшено санітарно-захисну зону цвинтаря, ми зможемо рухатись далі щодо зміни цільового призначення ділянки – саме так говорить Закон України.

Тож якби Володимир Хоменко робив усе в межах чинного законодавства, то жоден чиновник не зміг би йому завадити у початку будівництва.

Також Хоменко свідомо бреше про якісь образи стосовно обіцянки надати квартиру сину Василя Романюка. В’ячеслав Романюк – військовослужбовець, із перших днів повномасштабного вторгнення перебував у найгарячіших ділянках фронту, зокрема брав участь і у захисті столиці. Як наслідок, отримав інвалідність, проте продовжує нести службу в тій самій військовій частині та захищає нашу державу від окупанта.

Тож нехай Володимир Хоменко спочатку виховає гідно своїх дітей, а не підло вплутує імена наших воїнів у свої брудні ігри.

Стосовно шкільних укриттів, у які Володимир Хоменко інвестував кошти.

Він дійсно розпочав їхнє будівництво, але не завершив, тож сільська рада до 01.09.2023 року закінчила усі ремонтні роботи, обладнавши укриття для Якушинецької та Зарванецької шкіл.

А тепер, коли ми не погоджуємось на його вимоги, Володимир Хоменко використовує ці укриття у своїх маніпуляціях, вимагаючи повернути кошти, які він у них добровільно інвестував.

Ось таке меценатство “по-барськи»: хочу дам, хочу - заберу…

Підготувала
Світлана Мальченко

Від редакції. Дотримуючись демократичних принципів, ми надали дві точки зору на резонанс. На чиєму боці правда – судити вам.