Знищувати ворогів нашим військовим вже допомагають понад 200 дронів різного типу. Першу партію з сучасними безпілотниками, серед яких і «Мавіки», вже відправила на фронт команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Як розповів Вінницький міський голова Сергій Моргунов, всі координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, в тому числі його керівник Володимир Гройсман, для себе визначили одним із пріоритетів саме підтримку українського війська.

«Вінниця на постійній основі комунікує з військовими, збирає запити та закриває їхні потреби. Першу партію з-понад 200 дронів різного типу, зокрема «Мавіків», уже передали на передову для наших воїнів. За словами самих бійців, які мають запит на таке обладнання, саме «Мавіки» — одні з найефективніших безпілотних літальних апаратів в умовах війни. Вони досить легкі в управлінні, і військові звикли до користування такими засобами.

Це стало реальною зброєю проти рашистів. Першочергово, ми всі це розуміємо, основне завдання такого обладнання — мінімізувати ризики та зберегти життя наших військових. Тому ми будемо надалі продовжувати робити все можливе, щоб допомогти Збройним силам у боротьбі з окупантом», — зазначив Сергій Моргунов.

Минулого тижня, до речі, представники міської ради передали військовим чергову допомогу у вигляді антидронових прожекторів та додаткових квадрокоптерів, які відслідковуватимуть ворожі позиції. Їх закупили коштом Вінницької громади.