Громадянин іншої держави, який проживав у Одеській області, організував нелегальне переміщення чоловіків призовного віку на територію сусідньої країни поза межами офіційного пункту пропуску. Затримали зловмисника під час вчинення злочину.

Про це інформує відділ комунікації поліції Вінницької області.

За словами начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Вінницькій області Євгена Кронівця, 17 жовтня фігуранта затримали під час організації незаконного переправлення 21-річного мешканця Одеси. Зловмисник за грошову винагороду доставив клієнта у прикордонну зону в Тульчинському районі, де одесит мав перетнути кордон на територію іншої держави в обхід спостережних постів Державної прикордонної служби України.

Однак злочинну схему викрили правоохоронці. Під час затримання у 44-річного чоловіка вилучили 1400 доларів та мобільний телефон. Наразі фігурант перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.


Спецоперацію з викриття правопорушника проводили слідчі слідчого управління обласного главку поліції, за оперативного супроводу УСБУ у Вінницькій області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Силову підтримку здійснювали спецпризначенці КОРДу.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 Кримінального кодексу (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) України. За свої незаконні махінації чоловік може отримати до дев'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.