На зустрічі з представниками компанії вона озвучила їм кілька побажань української влади:

▪️Дерусифікувати пошукову видачу в Google та рекомендації на YouTube.

▪️Змінити автоматичну видачу рекомендованого та популярного контенту для українців з російської на українську та європейську — зараз пошуковик враховує мову, якою користувач шукає контент, а також його переваги.

▪️Від’єднати Україну від географічної приналежності до СНД.

▪️Відображати для всіх користувачів Google Maps Крим як територію України. Зараз Крим для користувачів із РФ показаний як частина Росії, для європейців як спірна територія.

Зокрема, Зеленська зустрілася з віцепрезиденткою з питань взаємодії з органами державної влади та державної політики Аннетте Кробер-Ріль та віцепрезидентом з питань Центральної та Східної Європи Патріком Ворнкінгом.

«Дякуємо за часткову дерусифікацію пошуку та просимо активніше продовжити роботу з дерусифікації пошукової видачі Google для українських користувачів в Україні та за кордоном, коли в налаштуваннях операційної системи чи браузера обрана Україна», – зазначила Олена Зеленська.

«Олена Зеленська запропонувала представникам компанії спільні проєкти у сфері ментального здоров’я. Вона наголосила, що під час соціологічного дослідження, проведеного до третього Саміту перших леді та джентльменів в 11 країнах, з’ясувалося, що ментальне здоров’я поряд із бідністю входить до п’ятірки викликів для всього світу, а найбільшим цей виклик є для молодих людей і підлітків», – мовиться у повідомленні.

Як відомо, компанія Google повідомила кількох російських провайдерів телекомунікаційних послуг про розірвання договорів на обслуговування серверів Google Global Cache. Цифровий гігант перестане обслуговувати компанії, що підпали під санкції ЄС і США.