Один із найстаріших жителів Великої Британії 107-річний Леонард Хоуз розповів, як йому вдалося прожити стільки років, зберігаючи ясний розум і достатньо сил. Своїми секретами він поділився із виданням The Independent

Леонард народився у 1916 році. Свого часу він брав участь у Другій світовій війні, за його життя в Британії встигли змінитися п’ять монархів. Пан Хоуз є найстарішим уродженцем свого рідного міста Брістоль, а загалом в Британії – він 12-й найстаріший житель.

Леонард змушений був покинути навчання в школі у 14 років і пішов здобувати фах сантехніка. У 1937 році він влаштувався на роботу в Post Office Telephones, де пропрацював наступні 44 роки – з перервою на участь у війні. На пенсію чоловік вийшов у 1981 році у віці 65 років – тобто понад 40 років тому.

Хоча Леонарду зараз 107 років, обоє його батьків померли відносно рано – в 1945 і 1946 роках. Його дружина Аліса померла в грудні 2000 року у віці 81 року. Пара прожила в шлюбі 60 років.


Зараз він живе в містечку Ньюкі в Корнуоллі з Девідом, своїм єдиним сином, та невісткою Керол. За словами жінки, її свекор, хоч вже майже глухий, проте активно стежить за поточними подіями в світі та тренує свій мозок.

"У 95 років ми дали йому iPad, яким він користується щодня, щоб стежити за новинами та допомагати йому розгадувати кросворди! Останнім часом він став трохи забудькуватим і трохи невпевнено тримається на ногах і використовує ходунки, щоб пересуватися, але для свого віку він почувається надзвичайно добре", – розповіла жінка.

Своє довге життя Леонард Хоуз пов’язує з тим, що їсть подрібнену пшеницю з жирним молоком і великою кількістю цукру. І це не дієта останніх років. Довгожитель запевняє, що їсть цю страву стільки, скільки себе пам’ятає.