Він з’являється при серцевому нападі і супроводжується стисненням в грудях.

За даними фахівців, біль у грудях, який посилюється, коли ви напружуєтеся, і зникає, коли ви відпочиваєте, може бути стенокардією, яка піддає вас ризику серцевого нападу або інсульту, пише The Sun. Але проблеми з серцем можуть проявлятися і іншими симптомами.

Ось причини, які мають спонукати вас перевірити серце

Якщо ви багато працюєте або у вас проблеми зі сном, то втома тут не пов’язана з серцем. Але про сильну втому, якщо ваш спосіб життя не змінився, безумовно, краще поговорити з терапевтом. За даними фахівців, постійне відчуття втоми без причини може бути симптомом серцевої недостатності.

Якщо ви відчуваєте нудоту і вас тягне на блювоту під час болю у грудях, це ознака тривоги.

Біль типу розладу травлення або відчуття печіння в грудях або шлунку можуть бути ознакою серцевого нападу або пов’язаної з ним проблеми з серцем, оскільки ваше серце і стравохід знаходяться поруч.

Серцеві напади можуть викликати біль, що поширюється на щелепу або спину. У Національній службі охорони здоров’я додали, що ви також можете відчувати біль, який віддає в шию, руки і живіт.


Ці симптоми не слід ігнорувати, особливо якщо щиколотки набрякають і стають дуже великими.

Відчуття нудоти, запаморочення або навіть непритомності може бути ознакою серцевого нападу або того, що з серцем не все в порядку.

Задишка при виконанні повсякденних справ, особливо якщо ви раніше не стикалися з цим, може бути ознакою потенційно серйозного серцевого захворювання. Якщо ви потієте або покриваєтеся потом без видимої причини, а також відчуваєте біль у грудях, це знак того, що потрібно негайно звернутися за допомогою.

Якщо серце працює дуже швидко і хаотично стрибає, тоді слід звернутися до терапевта. "Якщо ви відчуваєте це, а потім втрачаєте свідомість, викликайте швидку допомогу", - рекомендують кардіологи.