Майор Сил спеціальних операцій Міноборони рф Константін Маслянко (“Мексиканець”)приїхав до Луганська на початку АТО. Його завданням було формування диверсійно-розвідувальних груп та подальшого використання проти України.

Малянко діяв під керівництвом командувача Сил спецоперацій рф Валєрія Флюстікова та ексохоронця путіна Алєксєя Дюміна, який тоді був командиром спецпризначення російського ГРУ.

“Саме за їхньою вказівкою Маслянко завербував мешканку Луганська, яка мала вчинити підрив у центрі Києва.
Спорядив жінку вибуховим пристроєм, відпрацював легенду та організував її виїзд до столиці нашої держави”, — розповіли в українській спецслужбі.

Тоді теракту вдалося запобігти, терористку затримали під час спроби залишити сумку із 3 кг тротилу та електродетонатором поблизу однієї зі станцій столичного метро.


Теракт на блокпосту українських військових у Станиці Луганській був більш вдалим для "Мексиканця" — принесена місцевим пенсіонером Миколою Рубаном "банка із медом" вбила військового та поранила ще двох.

Після початку широкомасштабної війни "Мексиканця" залучили до розвідувально-підривної діяльності проти України, за інформацією СБУ, зараз він перебуває на тимчасово окупованій території на сході.

Маслянку заочно повідомлено про підозру за:

🔹ч. 3 статті 15 та ч. 2 статті 258 (закінчений замах на вчинення теракту за попередньою змовою групою осіб);
🔹ч. 1 статті 263 (незаконне зберігання та передача вибухового пристрою) КК України.