Це запитання логічно було б направити розслідувачам аналогічної срави з нетверезим суддею Тандиром. По-суті він розпочав кривавий рахунок смертей наших воїнів на київських блок-постах і показав усьому суспільству, що за це нічого не буває. В принципі, може щось і буде колись, коли вже прийде строк давності, чи якийсь фарс-мажор.

Суддя ж досі, як і його колега Князєв отримує щомісячну зарплатню? Певно з преміями за надмірне перепрацювання?

А тим часом дорогі мерси, лексуси, хонди з суддями-адвокатами, які поспіщають до комендантської години з пікніків, чи заміських побачень додому, збиватимуть нацгвардійців, бійці ТРО та ЗСУ.

Певно вже чули, що у Києві на блокпосту Honda знову на смерть збила військового. Це вже третій. У нас же їх безкінечно багато?

Пишуть, що водію обрали запобіжний захід. Але так обнадійливо для простих людей починається кожна справа. А потім зникають, аналізи, зменшується щомісяця сума застави, з”являються “нові обставини”.

І байдуже, що військовослужбовець від зазнаних травм помер.

Хіба це перший водій, якому було вручене повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами), передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Йому вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

За попередньою інформацією, водій Honda їхав трасою М-01 в напрямку Броварського проспекту у другій смузі з трьох. На той час надворі був туман, водій попереду побачив вантажівку і почав різко гальмувати. Через це не впорався з керуванням і виїхав у крайню праву смугу для руху, де наїхав на військовослужбовця, 1976 року народження.

Водія легковика затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. На момент скоєння ДТП водій, 1978 року народження, був тверезий.

Слідчі поліції Києва за даним фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. Триває досудове розслідування.

Так само досі триває розслідування по справі Тандира. Нагадаємо, що близько опівночі 26 травня голова Макарівського районного суду Київщини Олексій Тандир за кермом Лексуса скоїв наїзд на 23-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка на одному з блокпостів у Києві. Від травм нацгвардієць загинув на місці. Слідчі зʼясували, що суддя їхав зі швидкістю 100 км/год.

Згодом судді Тандиру продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 листопада 2023 року. Навряд чи семимісячного терміну вистачить для такого “заплутаного розслідування” за участі судді.