– В реанімації серед госпіталізованих із гепатитом А вінничан не має жодної особи. Але у 68-ми хворих і 15 дітей у тому числі ступінь стану середньої важкості. Загалом маємо 100 хворих, які заразились 15-30 діб тому. Поки що джерело поширення захворювання не встановлено. Тому на допомогу нам прибула бригада інфекціонівстів із Києва., – повідомив Олександр Сорочан на  брифінгу 25 жовтня.

Також  заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан на тему: «Епідситуація в області щодо розповсюдження сказу серед популяції червоної лисиці. Ускладнення епідситуації із захворюваністю серед населення на гепатит А» у Вінниці додав, що жодне із джерел поширення хвороби досі не можна виключати.

– Мийте руки, кип’ятіть воду, мийте овочі-фрукти, термічно обробляйте продукти., – зазначив Морочан. – Нині у Вінниці розгорнуто 130 ліжок для хворих на гепатит А. Про подальший розвиток подій та пошуки джерела захворювання ми вас повідомимо. Аквамати, мережі водоканалу і помешкання хворих перевіряємо…  Будьте здорові та бережіть своїї близьких.