Стріляв у двох місцях – у барі-гриль Schemengees і у закладі відпочинку. Поліція попередньо вже викрила зловмисника.

Це сталося у Льюїстоні ввечері 25 жовтня. За попередніми даними, стрілець вийшов з автоматичною гвинтівкою та відкрив вогонь по мешканцях у супермаркеті та барі. Наразі його не затримано.

Поліцейські оприлюднили фото підозрюваного, який був одягнений у коричневий світшот і тримав гвинтівку.

Попередньо відомо, що загинули 22 особи. Ще 30 – поранені.

Офіційні особи сусіднього міста Оберн, штат Мен, закликали жителів сховатися через триваючу ситуацію зі стрільбою. Керівник державної школи Льюїстона оприлюднив заяву, оголосивши, що навчання буде скасовано.

Департамент поліції Льюїстона оприлюднив фото ймовірного вбивці на ім’я Роберт Кард. Правоохоронні органи наразі намагаються встановити його місцезнаходження. Вони зауважили, що чоловік “озброєний і дуже небезпечний”.

Відомо, що Роберт Кадр раніше був звинувачений у перевищенні швидкості у 2001 та 2002 роках. Жодних інших кримінальних справ не було внесено в систему електронних судових записів штату.

В Інформаційно-аналітичному центрі штату Мен говориться, що Кард був навченим інструктором із вогнепальної зброї та, як вважають, перебуває в армійському резерві.

Правоохоронні органи заявили, що Кард “нещодавно повідомив про проблеми з психічним здоров’ям, включаючи чуття голосів і погрози розстріляти базу Національної гвардії в Сако”. Також попередньо відомо, що цього літа Кард перебував у психіатричній лікарні протягом двох тижнів.