24 жовтня розібратися в ситуації приїхала комісія з обласної ради, яка отримала звернення від громадян. На заваді роботи депутатів стили охоронці компанії, дорогу перегородили екскаватором.

Про це повідомляють у Вінницькій обласній раді.

Колективне звернення від жителів села Тростянчик про незгоду з будівництвом неподалік села водовідстійника – резервуару для технологічних вод надійшло до обласної Ради. У ньому жителі скаржилися на можливі неправомірні дії службових осіб селищної ради під час проведення громадських слухань щодо цього будівництва.

Депутати поспілкувалися з місцевими жителями Тростянчика. На зустрічі також були присутні староста села, представники селищної ради, представники підприємства, яке планувало будівництво водовідстійника, та журналісти.


"Ми виїхали до вас вивчити питання. Є звернення, і ми мусимо реагувати та вивчити питання на місці. Приїхали поспілкуватися з людьми, зі старостою. Хочемо почути думку жителів, чому так сталося, що люди збунтувалися, чому вони проти цих відстійників", - повідомив керівник робочої групи Сергій Кривешко.

На зустрічі місцеві жителі запропонували депутатам відвідати уже діючий аналогічний водовідстійник підприємства, яке планувало таке будівництво. Але під час поїздки рух автобуса робочої групи перекрив екскаватор та охорона підприємства. Представники компанії, пояснюючи це питаннями безпеки, не допускали депутатів робочої групи до об’єкту.

"Люди попросили розібратись і робоча група обласної ради виїхала сьогодні на місце подій для збору фактів, які допоможуть в усьому розібратись та допомогти мешканцям захистити справедливість. Прикро, що на один з об’єктва МХП, на яке звертають нашу увагу люди, нас не пустили, та загалом ми зібрали достатню кількість фактів, аби згодом вони стали частиною фахової експертизи", - зазначив Кривешко.